"You may say I am a dreamer"

Riflesso: wat zoveel betekent als "Image that is reflected"
U ziet het als omlijsting van de haard rechts op de foto. Een eclectisch behang van de Italiaanse ontwerper Piero Fornasetti (1913-1988). Verassende combinaties maken met modern en klassiek is mijn lust en mijn leven.

Ik heb net in mijn ontwerpstudio in Vught een stofferingadvies gegeven. Spannend, een modern zwart-witte stof Voluta op een antieke 18e eeuwse ridderfauteuil. Het resultaat zal onverwacht en prachtig zijn.

Daarna in de auto gestapt en naar Villa Bloemenheuvel in Zeist gereden.

Op z'n Nederlands, in de file en het regent pijpenstelen.

Ik stap de villa binnen voor het volgende advies.

Mijn gasten vinden de zijden wandbespanning van Jim Thompson wel een idee voor de werkkamer.

De combinatie van een strakke Italiaanse lounge bank met een Louis XIV bergère roept in het begin wat weerstand op. Ook de stof combinaties met strepen en ruiten zijn niet vanzelfsprekend. De gordijnen van Nobilis vinden ze schitterend, vooral zoals ze geconfectioneerd zijn.

We spreken de plattegronden door en beginnen met de materiaalkeuzes voor de woonkamer, werkkamer, tv kamer en bibliotheek.

Na een aantal uren is mijn werkkamer een enorme chaos met stoffen, behang, hout en leerstalen, opengeslagen catalogi, koffie kopjes etc. Aan mij om hier orde in te scheppen en zowaar; de aanzet voor een aantal unieke interieurs is gemaakt.

Ik heb een prachtig vak!

Imagine
Taalstraat 132
5261 BH Vught
tel.: 0031 - (0)73 6562969

Villa Bloemenheuvel
Utrechtseweg 89
3702 AA Zeist
www.imagine-ontwerpstudio.com

Bron: Quatro Media

foto Vincent Sars
foto van een huiskamerinrichting

vorig artikel | volgend artikel

terug naar navigatie